Kafe na expedici

Káva je důležitým nápojem na expedici. Kávu si vaří unavení expedičníci při snídani, fajnšmekři po obědě, a nebo také CCD ve 4 ráno při čekání na ranní flaty. Ale příprava kávy je různorodá. Mnozí vsázejí na jednoduchost rozpustné kávy, většina však vsází na filtr. Najdou se ale i lidé s moka konvičkami či celým pákovým kávovarem.
Poslední otázkou je, kde vzít samotné kafe. Nenajde se moc lidí, co si s sebou přiveze nenamleté kafe, ale přesto se tací najdou a přivezou si zrníčka. Takový “problém” se pak řeší mlýnkem. Zkušený expedičník ví, že jakmile je spatřen při tvorbě kávy, vaří ji náhle pro další 3 lidi. A to je hodně mletí. No co se dá dělat, v takovém případě se vezme vrtačka a místo páčky začne mlít vrtačka…
Model: Petr Mrňák
Místo: Sítiny, budova A, kuchyňka pro všechny
Datum: 23.08.2023
Káva: Aromaniac Kostarika
Fotograf: Jolana Jeriová
Styling: Simona Žabková

